Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti

Novice in obvestila

Ustanovili smo Odbor za kulturno dediščino!
Datum objave: 17.09.2014   |   Avtor: Sabina Pugelj
V avgustu smo se v parku Škocjanske jame dobili ljubitelji kulturne dediščine, z namenom, da ustanovimo Odbor za kulturno dediščino. Upravljavec parka Škocjanske jame, ki je lokacija Svetovne dediščine, med drugim sodeluje v UNESCO programu MAB (v prevodu Človek in biosfera) v okviru katerega deluje tudi Biosferno območje Kras.
Stična točka odborov Biosfernega območja Kras
Datum objave: 28.08.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
S 1. 9. 2014 smo vsako prvo in tretjo soboto v mesecu v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh med 9. in 13. uro na voljo članom odborov Biosfernega območja Kras za pogovore in podporo pri udejanjanju poslanstva UNESCO programa Človek in biosfera (MAB).
Izšel je Priročnik kraške suhozidne gradnje
Datum objave: 19.06.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
V sredo, 18. 6. 2014, smo v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh gostili dobro obiskano javno srečanje ob izidu Priročnika kraške suhozidne gradnje v okviru projekta Living Landscape Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013.
Telesna higiena na Biosfernem območju Kras ob dnevu žena
Datum objave: 11.03.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
V ponedeljek, 10. 3. 2014, se je v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh zbrala pisana družba domačink iz BOK, gostov ter učencev in mentoric Mreže šol parka Škocjanske jame v počastitev žena in mater, ki so jih v prijeten popoldan zapeljali krasni zvoki dueta violine Lare Štemberger in flavte Alje Boštjančič, učenk 8. in 7. razreda OŠ Antona Žnideršiča iz Ilirske Bistrice. Pričarali sta nam pomlad. Lep poklon ob sicer že minulem dnevu žena.
Teoreticum usposabljanja odraslih ljubiteljev za kraško suho zidno gradnjo
Datum objave: 05.02.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
V sklopu projekta Living Landscape Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 je Park Škocjanske jame, Slovenija (JZ PŠJ) v soboto, 1. 2. 2014, v Promocijsko kongresnem centru Pr Nantovh organiziral prvo od dveh delavnic usposabljanja odraslih ljubiteljev za kraško suho zidno gradnjo. Njena cilja sta bila prispevati k širšemu razumevanju tega segmenta kraške kulturne krajine s strani udeležencev ter podati argumentirano utemeljitev pomena ohranjanja kraških suho zidarskih znanj in obstoječih zložb na Krasu. Delavnice se je udeležilo dobrih 30 slušateljev.
O vprašanju trajnostno-sonaravnega razvoja
Datum objave: 16.12.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
V torek, 3. decembra 2013, smo v sklopu Comenius projekta To Do It in letnega programa Biosfernega območja Kras v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v Matavunu v sklopu zadnjega letošnjega srečanja deležnikov gostili dr. Dušana Pluta iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Rdeča nit je bil trajnostni razvoj: utopija ali možnost?
S šolskim zdravnikom in psihoterapevtom dr. Viljemom Ščuko o izkustvenem učenju
Datum objave: 07.11.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
Ponedeljek, 4. 11. 2013, je bil grd deževen dan, ki pa smo ga v parku Škocjanske jame pričakovali z velikim zanimanjem. V sklopu Comenius Regio projekta To Do It je koordinatorica projekta Mirjam Trampuž iz Osnovne šole dr. Bogomirja Magajne Divača v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh organizirala delavnico izkustvenega učenja za učitelje Mreže šol parka Škocjanske jame in širše. Namen je bil preprost, tj. spodbuditi razmišljanje o pomenu vzgoje otrok v odgovorne in s tem zdrave ljudi, ki bodo tvorili zdravo družbo in skrbeli za zdravo življenjsko okolje in naravo, vse v kontekstu trajnostnega razvoja.
Monitoring lokacij svetovne dediščine UNESCO
Datum objave: 17.09.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
Med 8. in 13. septembrom 2013 smo v parku Škocjanske jame gostili partnerje projekta Monitoring lokacij svetovne dediščine, ki poteka v okviru Participatornega programa UNESCO in se bo predvidoma zaključil letos decembra. Za predstavnike upravljavcev treh lokacij svetovne naravne dediščine in petih lokacij svetovne kulturne dediščine iz šestih držav, je nosilka projekta v JZ PŠJ, mag. Vanja Debevec, s pomočjo sodelavcev organizirala intenzivno delavnico, ki so jo vodili ugledni svetovalci.
Deset zapovedi trajnostnega razvoja za otroke
Datum objave: 09.09.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
Od 5. do 8. septembra 2013 so nas v okviru To Do It projekta Comenius Regio obiskale štiri švedske učiteljice in učitelj iz Osnovne šole Vinninga-Filsbäckenheten iz občine Lidköping. Obisk je izzvenel zelo uspešno in prijetno.
Otvoritev razstave Odstrta krajina: Lasersko skeniranje Škocjana
Datum objave: 03.09.2013   |   Avtor: Sabina Pugelj
V Hrami Promocijsko kongresnega centra Pr Nanetovh v parku Škocjanske jame smo pretekli petek, 30. 8. 2013, odprli novo razstavo z naslovom Odstrta krajina – Lasersko skeniranje okolice Škocjana, avtorja, arheologa, dr. Dimitrija Mlekuža.
Stran 5/7
 < 1 2 3 4 5 6 7 > 
Pilcom web design