Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti

Prenova

Prenovljena hiša ohranja zunanjščino, osnovne prostorske razporeditve, arhitekturne detajle in vrednejše dele stavbnega pohištva, ter s kosi odbrane restavrirane originalne notranje opreme in prezentacijo najdenih dekorativnih poslikav, nadgrajuje njeno kulturno sporočilnost.

Restavratorka pri strganju beleža iz dekorativnih poslikav
Restavratorka pri strganju beleža iz dekorativnih poslikav

Dela so v večjem delu bila financirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007 - 2013 in Ministrstva za gospodarstvo RS znotraj operacije »Vlaganja v turistično infrastrukturo Parka Škocjanske jame«. Izvedbo ostalih restavratorsko-konservatorskih del, pa s svojimi sredstvi je omogočilo še Ministrstvo za kulturo RS in upravljavec parka.

Prenovo sta vodili odgovorna projektantka, ga. Silvija Kajzer, iz podjetja Linear d.o.o., ter odgovorna konservatorka, ga. Eda Belingar, iz Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Nova Gorica. Glavni izvajalec gradbenih del je bil podjetje Makro5 investicije d.o.o., nadzor je izvajal Elita i.b., d.o.o.,  opremljanje pa je potekalo pod vodstvom podjetja Lesnina d.o.o. Pri obnovi dekorativnih poslikav je sodeloval še Restavratorski center Slovenije, pri restavriranju pohištva in drobnega inventarja pa CRMA d.o.o.

Pilcom web design