Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti

Novice in obvestila

Filmsko slovo od poletja v parku Škocjanske jame
Datum objave: 24.09.2012   |   Avtor: Darja Kranjc
Imeti na murvinem vrtu Promocijsko kongresnega centra Pr Nanetovh projekcije ne igranih filmov in video gradiva posnetega v teh krajih, krajih Biosfernega območja Kras (BOK), o njihovi naravi ter kulturi in še več kot to. Spodbuditi filmsko oziroma video produkcijo, ki naj zabeleži čim več vsebin s področja jam, narave in kulture na tem območju. In ne nazadnje hraniti digitalno avdio in video bazo gradiva, ki naj bo dostopna čim širšemu krogu raziskovalcev. To so bili povodi za organizacijo prvega bienalnega Festivala znanstvenega in dokumentarnega filma o JAM-ah, NAR-avi in KULT-uri v parku Škocjanske jame. Zgodil se je v okviru treh tematskih petkovih večerov v septembru.
Zakaj vzdrževati suhi zid na Krasu
Datum objave: 09.07.2012   |   Avtor: Darja Kranjc
V petek, 6. julija 2012, se je na obnovljeni Nanetvi domačiji v Matavunu odvil dogodek, ki naj Kraševce spodbudi k ponovnem spoznavanju dediščine kraških suhih zidov, njihovemu vzdrževanju in s tem ohranitvi podedovanega znanja, ki se vleče od bronaste dobe do danes. Z vzdrževanjem suhih zidov se bo ohranil pristnejši videz kraške kulturne krajine, ki je na nacionalni ravni prepoznana za izjemno.
Mladi raziskovalci že tretjič na kongresu
Datum objave: 01.06.2012   |   Avtor: Sidonija Mozetič
Petkovo prvo junijsko popoldne je v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v Parku Škocjanske jame potekalo v znamenju znanosti. Osnovnošolci iz šol Biosfernega območja Kras (BOK) so se že tretjič predstavili na kongresu mladih raziskovalcev in tako obeležili 5. junij - svetovni dan okolja.
Obisk skupine slovenskih konservatorjev etnologov
Datum objave: 19.04.2012   |   Avtor: Iulita Nensi
V torek, 17. 4. 2012, je na ogled obnovljenega kulturnega spomenika Matavun 8 prišla skupina slovenskih konservatorjev etnologov.
Zeleno javno naročanje
Datum objave: 18.04.2012   |   Avtor: Iulita Nensi
Javno naročanje predstavlja 30% BDP držav po svetu in je zato dobro orodje za zagotavljanje tako varstva narave kot trajnostnega razvoja.
Odprtje promocijsko kongresnega centra Pr Nanetovh
Datum objave: 25.11.2011   |   Avtor: Sidonija Mozetič
S koncem novembra svoja vrata odpira nov promocijsko kongresni center Pr Nanetovh, ki je svoj prostor našel v obnovljenem kulturnem spomeniku v Matavunu.
Stran 7/7
<<  < 2 3 4 5 6 7
Pilcom web design