Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti

Novice in obvestila

Za nami je 4. kongres mladih raziskovalcev Biosfernega območja Kras
Datum objave: 03.06.2013   |   Avtor: Sidonija Zega
V petek so raziskovalci iz mreže šol parka Škocjanske jame na kongresu za mlade iz biosfernega območja Kras v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh v Matavunu predstavljali dela, ki so jih skupaj sestavljali preteklo šolsko leto.
"Zajčki v jami"
Datum objave: 31.05.2013   |   Avtor: Sidonija Zega
Včeraj smo s skupino zajčkov iz vrtca Sežana odprli njihovo razstavo likovnih izdelkov v kleti promocijsko kongresnega centra Pr Nanetovh in se ob tem še pozabavali.
O trajnosti v prehrani
Datum objave: 26.03.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
Da je trajnostni razvoj zelo pomemben, govorijo vse pomembne, tudi politične, strategije in ljudje. Govoričenje o njem pa sami vsebini ni naredilo usluge, saj smo ljudje zelo praktičnega uma – kar ne razumemo, sploh če ne vemo kakšna je naša vloga pri tem, prenesemo na tiste, ki odločajo. Enostavno je preložiti odgovornost na druge, zlasti če ne vemo najbolje za kaj naj bi bili pravzaprav odgovorni. A vsaka celota je sestavljena iz majhnih delcev, ki jih oblikujemo, delamo, mislimo le mi in samo mi. Mi imamo moč, da uporabljamo zdrave jedi; obleke, ki jih niso naredili sužnji; dobrine, ki ne vsebujejo strupenih snovi. Le mi se odločamo kdaj bomo šli peš, kdaj in kako bomo zavrgli odpadke, kdaj in zakaj bomo pomagali sosedu, …
Pripovedovanje ljudskih pravljic
Datum objave: 12.03.2013   |   Avtor: Darja Kranjc
V četrtek, 7. 3. 2013, smo v Matavunu gostili pripovedovalko, pesnico, pisateljico in magistro folkloristike, gospo Anjo Štefan, ki nam je spregovorila o pripovedovanju ljudskih pravljic. Tema ima s Parkom Škocjanske jame, Slovenija vsaj dve skupni točki, ti sta varovanje kulturne dediščine ter interpretacija kulture in narave kot so jo poznali naši predniki in, ki jo tudi mi danes lahko s pridom uporabimo v sklopu vodenj po naših krajih. Pri čemer nam pri predstavitvi naših krajev obiskovalcem ne pride prav le poznavanje lokalnih ljudskih pravc, ki se na kraje pogosto zelo neposredno in z geografsko natančnostjo navezujejo, ampak tudi poznavanje pripovedovalskih tehnik ljudskih pripovedovalcev.
V znamenju povezovanja z izobraževalnimi ustanovami
Datum objave: 11.12.2012   |   Avtor: Darja Kranjc
Ko so v petek popoldan, 7. decembra 2012, snežinke začele padati na krajino, so se v hiši Pr Nanetovh zbirali radovedneži, med katerimi so tokrat prevladovali mladi Kraševci z obeh strani državne meje in obale. Dogodek je bil posvečen predstavitvi dveh rezultatov sodelovanja upravljavca parka Škocjanske jame z izobraževalnimi ustanovami, natančneje Oddelkom za arheologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Gimnazijo Koper.
Štirikratni nominiranec za Nobelovo nagrado predaval o klimatskih spremembah
Datum objave: 26.11.2012   |   Avtor: Sidonija Mozetič
V promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh smo v okviru projekta Climaparks, ki deluje v okviru programa Slovenija – Italija 2007-2013, gostili uglednega domačega raziskovalca in kar štirikratnega nominiranca za Nobelovo nagrado prof. dr. Timija Ećimovića.
Prve ambasadorke Biosfernega območja Kras
Datum objave: 19.11.2012   |   Avtor: Vanja Debevec Gerjevič
16. novembra 2012 smo v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh, ki je med drugim informacijski center Biosfernega območja Kras, v naziv ambasadork BOK imenovali: Mirjam Vrh, Vero Frank, Jano Smajla, Vanjo Tijan, Majdo Valenčič, Karmen Šepec, Nado Šircelj, Nadjo Baša, Nežico Celin Dovgan, Ester Juriševič, Lidijo Bačič, Anico Brožič, Lauro Novak, Damijano Gustinčič, Mirjam Trampuž, Xenio Cante in Miro Grgič.
Naši sosedje
Datum objave: 15.11.2012   |   Avtor: Iulita Nensi
Sodelavec Borut Lozej je v objektiv ujel naše najbolj prisrčne sosede ta trenutek. Prlužcve živalce.
Hudič, duša umrlega in utelešenje Velesa
Datum objave: 22.10.2012   |   Avtor: Darja Kranjc
V parku Škocjanske jame smo se v petek, 19. 10. 2012, zbrali na čisto posebnem dogodku posvečenemu prepletanju narave in kulture, ki ga v okviru izobraževalnih programov parka, v želji po spodbujanju trajnostnega razvoja, velikokrat poudarjamo. Docentka doktorica Katja Hrobat Virloget iz Znanstveno raziskovalnega središča Univerze na Primorskem nam je predstavila svoje izsledke analiz o predkrščanskih duhovnih predstavah kač na širšem območju Krasa in okolice, ki jih je našla med našimi ljudmi.
Predsednik Danilo Türk Pr Nanetovh
Datum objave: 10.10.2012   |   Avtor: Darja Kranjc
Sodelavec Borut Lozej je predsednikov obisk ujel na digitalni nosilec. Z veseljem in ponosom delimo par utrinkov z vami.
Stran 6/7
 < 1 2 3 4 5 6 7 > 
Pilcom web design