Slovensko   |   English
KONTAKTIRAJTE NAS

Park Škocjanske jame, Slovenija
Škocjan 2, SI-6215 Divača

Telefon:
++ 386 (0)5 70 82 104
Faks:
++ 386 (0)5 70 82 105
E-pošta:
Iskanje po straneh
E-obvestila
Če želite prejemati naša obvestila, izberite rubriko in vpišite svoj e-mail naslov:
Obvestila
Novosti

Novice in obvestila

Evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, in slovenska ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj, na obisku v parku Škocjanske jame
Datum objave: 26.01.2015   |   Avtor: Rosana Cerkvenik
Veseli in počaščeni smo bili, da nas je v petek, 23. januarja, obiskala evropska komisarka za regionalno politiko, Corina Creţu, skupaj s svojimi najožjimi sodelavci. Njena gostiteljica je bila povabilo ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Alenka Smerkolj. Delegacijo je sprejel direktor Parka Škocjanske jame, Stojan Ščuka, s sodelavci.
Druga edicija Festivala znanstvenega in dokumentarnega filma v PŠJ – JAMNARKULT
Datum objave: 26.01.2015   |   Avtor: Darja Kranjc
Po uspešni izvedbi leta 2012, smo se v JZ PŠJ v letu 2015 odločili izvesti drugo edicijo Jamnarkulta. Na Vas se obračamo kot upravljavec zavarovanega območja, katerega zakonsko opredeljena dejavnost je tudi izobraževanje, in kot upravljavec Biosfernega območja Kras (BOK), ki je del svetovne mreže biosfernih območij (BO) v okviru UNESCO programa MAB (Človek in biosfera). BO so ustanovljena kot laboratoriji za preizkušanje najrazličnejših trajnostnih praks, ki naj privedejo k sožitju med človekom in naravo. Verjamemo, da pot k sožitju vodi le preko dobrega poznavanja narave in človeka.
Posegi na območju varovanja stavbne dediščine
Datum objave: 02.01.2015   |   Avtor: Darja Kranjc, Mitja Skubin, Patricija Bratina in Eda Belingar
V ponedeljek, 22. 12. 2014, smo v Parku Škocjanske jame, Slovenija (JZ PŠJ) s pomočjo skupine arhitektov Katje Kosič, Mitje Skubina, Nataše Kolec, konservatork Patricije Bratina in Ede Belingar iz goriške enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS OE NG) ter Pierpaola Sonnolija iz Škocjana, s prebivalci Betanje, Škocjana in Matavuna skušali celostno in razvojno pogledati na urejanje skupnih vaških površin ter zunanjih elementov grajenih struktur s ciljem hkratnega ohranjanja kulturne dediščine.
Praznovanje 10. obletnice Biosfernega območja Kras
Datum objave: 18.12.2014   |   Avtor: Petra Mezinec
V Parku Škocjanske jame so 9.12. obeležili 28. obletnico vpisa Škocjanskih jam na seznam svetovne dediščine UNESCO in 10. obletnico delovanja Biosfernega območja Kras. Ob tej priložnosti je Park Škocjanske jame, Slovenija, ustanovil Mrežo univerz Parka Škocjanske jame. Podelili pa so tudi plakete in značke novim ambasadorjem in ambasadorkam Biosfernega območja Kras.
Z zdravo prehrano do zdravega telesa
Datum objave: 03.12.2014   |   Avtor: Petra Mezinec
V četrtek, 27.11., smo v domačiji Pr Nanetovih gostili mag. Stipeta Hećimovića. Gre za predavatelja, ki s svojim pogledom na svet marsikoga preseneti. Ne uporablja hladilnika, k zdravniku ne hodi in za pripravo obrokov porabi največ 15 minut na dan.
Odločni koraki proti partnerstvu za ohranitev in popularizacijo kraške suhozidne gradnje
Datum objave: 03.12.2014   |   Avtor: Petra Mezinec
V Parku Škocjanske jame, Slovenija so položili prve temelje za ustanovitev konzorcija za kraško suhozidno gradnjo. Konzorcij bo skrbel za izobraževalni sistem, raziskovanje in razvoj ter opozarjanje državnih in občinskih odločevalcev o nujnosti ohranjanju suhega zidu.
Koncert ob izidu prvega solo albuma Uroša Bariča
Datum objave: 06.10.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
Petkov večer 3. oktobra 2014 je pri Nanetovh glasbeno izzvenel. Klasični kitarist Uroš Barič iz Zavrhka je predstavil svoj prvenec skladb legendarnega skladatelja Fernanda Sora.
Ustanovili smo Odbor za kulturno dediščino!
Datum objave: 17.09.2014   |   Avtor: Sabina Pugelj
V avgustu smo se v parku Škocjanske jame dobili ljubitelji kulturne dediščine, z namenom, da ustanovimo Odbor za kulturno dediščino. Upravljavec parka Škocjanske jame, ki je lokacija Svetovne dediščine, med drugim sodeluje v UNESCO programu MAB (v prevodu Človek in biosfera) v okviru katerega deluje tudi Biosferno območje Kras.
Stična točka odborov Biosfernega območja Kras
Datum objave: 28.08.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
S 1. 9. 2014 smo vsako prvo in tretjo soboto v mesecu v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh med 9. in 13. uro na voljo članom odborov Biosfernega območja Kras za pogovore in podporo pri udejanjanju poslanstva UNESCO programa Človek in biosfera (MAB).
Izšel je Priročnik kraške suhozidne gradnje
Datum objave: 19.06.2014   |   Avtor: Darja Kranjc
V sredo, 18. 6. 2014, smo v Promocijsko kongresnem centru Pr Nanetovh gostili dobro obiskano javno srečanje ob izidu Priročnika kraške suhozidne gradnje v okviru projekta Living Landscape Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013.
Stran 6/9
 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > 
Pilcom web design